top of page

Masterclass Maison Du Rhum

Bijgewerkt op: 15 dec. 2023

Zondag 1 september om 12uLine-up nog niet geweten, dus flessen van de foto zijn niet de flessen die we proeven.


De Italiaanse weg naar de beste whisky's van Schotland!


"Iedereen die van whisky houdt, kan niet helemaal slecht zijn."

W.C. Fields (1880-1946)


Sinds 1992 biedt de onafhankelijke whiskybottelaar Wilson & Morgan een uitgelezen selectie zeldzame Schotse malt whisky's aan kenners over de hele wereld.

Wilson & Morgan selecteert alleen de beste malts van 10 tot 30 jaar rijping, soms na hergisting voor afwerking in port-, rum- of Marsala-vaten. Deze malts worden gebotteld op het hoogtepunt van hun rijping en vervolgens verscheept naar landen over de hele wereld, waaronder Japan, Frankrijk, Duitsland, Nederland, België, Zwitserland en natuurlijk Italië.


Robert Burns ontmoet De koopman van Venetië

"En vul ze hoog met dit gulle sap,

Zo gul als je geest,

En beloof me in de gulle toast,

De hele mensheid!"

Robert Burns, Schots dichter (1759 - 96)


Het verhaal van Wilson & Morgan is onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Venetiaanse familie Rossis. In de jaren 20 van de vorige eeuw, toen Venetië de laatste glans van haar voormalige handelsimperium beleefde, verhuisde de wijn- en oliehandelaar Giuseppe Rossi, grootvader van de huidige voorzitter van Wilson & Morgan, Fabio Rossi, van Venetië naar het vasteland en vestigde zich in Treviso, een pittoresk en bloeiend stadje op een half uur van de 'Laguna Venetia' en van oudsher geliefd als zomerverblijf door de Venetiaanse adel.


Na de Tweede Wereldoorlog nam Giuseppe's zoon, Mario Rossi, het bedrijf over en breidde het uit tijdens de moeilijke naoorlogse jaren. In de jaren 60 bloeide het bedrijf als nooit tevoren en Mario Rossi besloot dat het tijd was om een beslissende stap voorwaarts te zetten door whisky te gaan importeren uit het land van herkomst - Schotland. Vanwege de smaak van die tijd waren de eerste geïmporteerde whisky's blendsoorten en het duurde - zelfs in Italië, waar de smaakpapillen het meest verfijnd zijn - bijna tien jaar voordat de smaakpapillen van Mario Rossi's klanten om een meer gedistingeerde smaak vroegen. Daarom begon Mario Rossi in 1970 met het rechtstreeks inkopen van premium blended whisky's van de Schotse distilleerderijen.


"Ik herinner me nog steeds de sterke geur van turf in ons huis toen ik een kind was", zegt Fabio Rossi, oprichter en voorzitter van Wilson & Morgan en een van de twee zonen van Mario Rossi, die zijn jongens al vroeg de geheimen van het vak leerde. In de jaren 80 begonnen Mario Rossi en zijn zonen Fabio en Walter, toen ze zagen hoe de wind waaide, de "Koning van de whisky's" aan hun klanten te introduceren - single malts, onafhankelijk gebotteld.


De single malts die de Rossi's van de Schotse distilleerderijen kochten, waren inderdaad de beste van Schotland en werden persoonlijk geselecteerd door Fabio Rossi. De oenoloog, die de kunst van het wijnmaken heeft gestudeerd en beheerst in Conegliano, Italië, heeft één gouden regel voor het maken van zijn keuze:

"Vertrouw op je gehemelte en je instinct."


En het is niet in de laatste plaats aan deze regel te danken dat Wilson & Morgan whisky's vandaag de dag zo'n uitstekende keuze zijn uit verfijnde en zeldzame single malts.
Bruno Simons Brand Ambassador voor Maison du Rhum zal ons met veel passie meenemen op ontdekkingsreis van deze heerlijke whiskies.


Leden: €20

Niet Leden: €40

Inschrijven: info@ghentgarry.be

U bent definitief ingeschreven na storting van €20 voor leden of €40 voor niet leden op Rekening Beobank BE47 9531 3276 5380 met vermelding naam +Maison.11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page